Thursday, August 11, 2011

first day jadi warga KELAB BLOGGER!!

hoho
tah apa la nasib..baru first day aku join
kelab blogger dalam fb tuh
dah gaduh ngan ''senior" boleh dikatakan
senior la kan sebab aku baru one day ja kat situ..
bukan apa senior tu petikaikan isu follower ni
bg dia orang yg suka tulis
 "FOLLOW ME I WILL FOLLOW U BACK"
kebanyakkan suka tipu..
aku repeat KEBANYAKKAN nanti ada yg 
salah paham lak..
bagi senior tu ramai yg kata nk follow tapi 
hakikat nya tipu ja...
pastu dia kata
"kemajuan sesuatu blog tuh
bergantung pada cara owner tuh meinteprtsikan blog dia 
dan sebanyak mana manfaat sesuatu blog tuh 
leh dikongsi ngn follower lain.."
pastu aku bagi la pendapat aku..
"untuk new blogger yg baru nk berjinak-jinak dalam
dunia blog ni,mybe x setanding dengan blogger lama
dan mybe x memberi manfaat..so x kan kita nk kata
diorang x maju kan"..
"bg aku dengan adanya kenalan yg ramai ni leh la
dapat teguran n nasihat untuk memajukan blog kita an"
tapi senior tuh tetap nk fight ngn aku
dia still cakap kebanyakkan orng suka tipu
ja nk follow tapi x follow pn...
emo TERLEBIH la pulak
dia kata plak kat aku..
"KALAU KENA KAT AWAK SENDIRI,AWAK RELA KE??"
apa lagi aku jawap la..
"SAYA NI BARU FIRST DAY KAT SINI TAPI BAGI SAYA 
KALAU KITA RASA BLOG KITA DAH CUKUP MAJU N
BAGI BANYAK MANFAAT SO KITA X PAYAH RISAU
SEBAB ORANG AKAN FOLLOW KITA WALAUPUN
KITA X PROMOTE BLOG KITA PUN"
please ambik perhatian aku
cakap seikhlas hati kat senior tu
sekadar pandangan aku ja..
tapi tup-tup
senior tu delete post dia
pastu dia kata nk leave group tu..
aku apa lagi tercuak disitu
ya la rasa bersalah pulak an...
dah berdebat ngan dia
huhu sampai aku cari dia dalam FB la
then aku add dia
nak mintak maaf la kan
sebagai junior x hormat dia pulak tu
tapi
......
dia x approve pn
mybe dia marah sangat kut...
hurm aku harap dia x simpan dalam hati
akhir kata chill selalu!!

10 comments:

rudy_tensai said...

relax2... salah faham jek tu... tu bukan gaduh tu namanya memberi pendapat... haha sy pun td terlibat jugak dlm kesalahan pendapat td hehehe

Missjajan said...

Alololo. Sian. Takpe. Meh follow blogger kite. Hihiks

Wawazzup said...

rudy:tu la itu segment bagi pendapat ja hahah

missjajan:ye2 nanti saya follow kamoo ek :)

mira nordin said...

maybe ada kot yang macam tu. tapi tak kisah lah. kalau dah tak nak follow, dah lah. tak payah nak buat isu pulak kan ?

p/s : thanks for following. follow you already. :)

Wawazzup said...

mira nordin:heheh tu la kita just bagi pendapat kan huhu..apa pn thnks yea follow blog saya biasa2 ja...

wany azmy said...

ramai blogger x suke konsep 2...p kite punye suke la kn...y penting kita jujur... owg laen 2 lantak p la...dy da senior da pn...sure follower ramai...so xpyh nk isw n emo terlebih...wani pn selalu je kena. konon lw follow dy dy akn follow kte p hampeh. p wani x simpan dlm aty...y penting aty kite kn :)

mira nordin said...

Wawazzup : most welcomeee ! :D

Wawazzup said...

wani azmy: yup2 sokong!!dalam hidup ni kena chill selalu an.apa pn thanks bagi komen..

mira nordin:tq heheh rajin2 la singgah sini..

HK said...

setuju ngan wawazzup kalau blog bermanfaat org akan follow walaupn kite x promote.
mcm2 ragam bila dah berblogging.. sy pun baru jgk bjinak2 dgn dunia blogger ni. kdg2 singgah gak kat blog2 otai baca pengalaman dorg, dari situ byk benda kita boleh tau sal dunia blogging ni. :)

Wawazzup said...

hk:tu la..tapi bukan semmua leh terima pendapat kita pun hehe..
saya dah follow kamoo!!sesama kita berkongsi cerita k!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...